«Λεξοπαίγνια», ο τελικός

leksopaignia telikos banner

Με επιτυχία διεξήχθη ο τελικός του 1ου διασχολικού διαγωνισμού ελληνικής γλώσσας, «Λεξοπαίγνια», το Σάββατο 11 Μαρτίου στις εγκαταστάσεις των Εκπαιδευτηρίων Καίσαρη.

20 μαθητές από σχολεία της Αττικής διαγωνίστηκαν ενώπιον κριτικής επιτροπής και κοινού. Μέσα από μια διαδικασία πέντε γύρων στους οποίους οι διαγωνιζόμενοι απάντησαν σε ερωτήσεις που εξέταζαν ποικίλες πτυχές της ελληνικής γλώσσας αναδείχτηκαν οι 3 νικητές, οι οποίοι βραβεύτηκαν στο τέλος του διαγωνισμού. Συγκεκριμένα, ο Μπουρίτης Ιωάννης (Εκπαιδευτήρια Αυγουλέα - Λιναρδάτου) κατέκτησε την 1η θέση, η Μόρφη Ευδοκία (Εκπαιδευτήρια Καίσαρη) τη 2η θέση και η Κουτρουμάνου Ελένη (Πρότυπο Γυμνάσιο Αναβρύτων) την 3η θέση.

Ο διαγωνισμός, ο οποίος έχει λάβει έγκριση από την Περιφερειακή Διεύθυνση Π/βάθμιας - Δ/βάθμιας Εκπαίδευσης Αττικής, ΥΠ.Ε.Π.Θ., αποσκοπεί στο να φέρει τους μαθητές σε επαφή με την ελληνική γλώσσα με έναν ευχάριστο και παιγνιώδη τρόπο. Έμπνευση αποτέλεσαν διεθνείς διαγωνισμοί με τη διαφορά ότι στα «Λεξοπαίγνια» το ενδιαφέρον δεν περιορίζεται στην ορθογραφία των λέξεων. Σκοπός του διαγωνισμού είναι οι συμμετέχοντες να συνειδητοποιήσουν την απεραντοσύνη της ελληνικής γλώσσας, την ουσιαστική αξία της γλωσσικής καλλιέργειας στην καθημερινή τους επικοινωνία, τα χαρακτηριστικά που καθιστούν την ελληνική γλώσσα κόσμημα της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς, με την παράλληλη, όμως, καλλιέργεια του σεβασμού στην πολιτιστική αξία που φέρει κάθε γλώσσα.

Ευχαριστούμε θερμά για την παρουσία  τους τα μέλη της κριτικής επιτροπής η οποία απαρτίστηκε από την κυρία Νικολέττα Τσιτσανούδη-Μαλλίδη, αναπληρώτρια καθηγήτρια Γλωσσολογίας και Ελληνικής Γλώσσας στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, συνεργάτιδα Γλωσσολογίας στο Κέντρο Ελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ, μέλος της Διεπιστημονικής Συμβουλευτικής Επιτροπής του Κέντρου στο Ναύπλιο και Επιστημονική Υπεύθυνη του Διεθνούς Θερινού Πανεπιστημίου, συγγραφέα και επιμελήτρια πολλών βιβλίων. Τον κύριο Στέφανο Δάνδολο, διακεκριμένο συγγραφέα και δημοσιογράφο, που το 2009 τιμήθηκε με το Βραβείο Μπότση για το σύνολο του πεζογραφικού του έργου, ενώ έχει διατελέσει και διευθυντής της εφημερίδας "Βραδινή" και τέλος την κυρία Ουρανία Σινοπούλου, φιλόλογο και διδάκτορα Γλωσσολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. 

Συγχαρητήρια σε όλες κι όλους όσοι συμμετείχαν!

leksopaignia_telikos

leksopaignia_telikos

 

Copyright © 2010-2023 Kessaris School. All Rights Reserved.

Αναζήτηση