Το περιεχόμενο της πρωϊνής ζώνης εμπλουτίζεται και συμπληρώνεται με εκπαιδευτικές επισκέψεις, με βιωματικά εκπαιδευτικά προγράμματα, με πολιτιστικές, μορφωτικές, αθλητικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες που αποσκοπούν στη βιωματική μάθηση.

Ανάλογα με την εκπαιδευτική βαθμίδα στην οποία βρίσκονται, οι μαθητές συμμετέχουν σε κάποια ή και όλα από τα παρακάτω:

Εκπαιδευτικές Επισκέψεις

Οι γνώσεις που τα παιδιά αποκτούν μέσα από τη διαδικασία μάθησης στο σχολείο, αφομοιώνονται με βιωματικό τρόπο μέσα από μια σειρά επισκέψεων εκπαιδευτικού ενδιαφέροντος, όπως μουσεία, εργαστήρια και αρχαιολογικούς χώρους, όπου τους δίνεται η ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με θέματα που αφορούν την ιστορία και τις φυσικές επιστήμες, αφού προηγουμένως έχει προηγηθεί η κατάλληλη ενημέρωση και προετοιμασία τους ώστε να αξιοποιηθεί στο μέγιστο η εμπειρία τους αυτή.

Βιωματικά Εκπαιδευτικά Προγράμματα

Οι μαθητές όλων των τάξεων συμμετέχουν σε Βιωματικά Εκπαιδευτικά Προγράμματα που διεξάγονται στο χώρο του σχολείου σε συνεργασία με έγκριτους φορείς. Έτσι παρακολουθούν εκπαιδευτικές διαλέξεις, συμμετέχουν σε συζητήσεις και βιωματικές μαθησιακές δραστηριότητες, έρχονται σε επαφή με ένα πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό, με αποτέλεσμα την εμπέδωση των γνώσεων με ευχάριστο τρόπο.

Πολιτιστικές Δραστηριότητες

Επιλεγμένες παραστάσεις θεάτρου, κινηματογραφικές προβολές, μουσικά αφιερώματα, εκθέσεις ζωγραφικής και πλήθος άλλων δραστηριοτήτων, δίνουν την ευκαιρία στους μαθητές μας να έρθουν σε επαφή με τις εκφράσεις του πολιτισμού και να αποκτήσουν αγάπη για την τέχνη.

Ψυχαγωγία

Ημερήσιες αποδράσεις, πολυήμερες εκδρομές, αθλητικοί αγώνες και πολλές ακόμη ψυχαγωγικές δραστηριότητες είναι ενταγμένες στο πρόγραμμα δραστηριοτήτων, με σκοπό τη διασκέδαση και αποφόρτιση των μαθητών μας.

Το Σχολείο στη Φύση

Οι μαθητές πραγματοποιούν μέρος των δραστηριοτήτων τους στο κτήμα του σχολείου δίπλα στις κεντρικές εγκαταστάσεις μας. Εκεί, κάτω από τη φυσική σκιά των δέντρων με τις μυρωδιές και τους ήχους του δάσους, εξοπλισμένοι με μεγεθυντικούς φακούς, τσιμπίδες, πυξίδες κ.ά., ανάλογα με την ηλικία τους και πάντοτε με την επίβλεψη εκπαιδευτικών, πραγματοποιούν projects, εξελίσσουν τα μαθήματα που κάνουν στο βιβλίο, μαζεύουν υλικό για τις εργασίες τους.

Επιπλέον μέσω της ενασχόλησής τους με την κηπουρική στο λαχανόκηπο του σχολείου, οι μαθητές έρχονται σε άμεση επαφή με τη φύση και αναπτύσσουν βιωματικά τη σχέση τους μαζί της μαθαίνοντας πώς ο άνθρωπος εκμεταλλεύεται τα φυτά για να τρέφεται.