Το Τμήμα Συμβουλευτικής Σπουδών & Καριέρας του σχολείου μας, προκειμένου να εξασφαλίσει αποτελεσματικότερη καθοδήγηση και πλουσιότερα ερεθίσματα στους μαθητές μας, που βρίσκονται στην πιο κρίσιμη φάση αναζήτησης των κλίσεων και των δυνατοτήτων τους, σχεδιάζει και υλοποιεί τις παρακάτω δράσεις:

 • Βιωματικά ομαδικά σεμινάρια και workshops στο πρωινό πρόγραμμα
  με θέματα όπως εκπαιδευτικές και επαγγελματικές προοπτικές, στοχοθεσία, interview skills training και cv cover letter.
 • Open door mentoring σε προκαθορισμένες πρωινές & απογευματινές συνεδρίες
  από την κ. Γιαννακούρα – Taylor, πιστοποιημένη Συμβούλο Σπουδών και Καριέρας. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα εξατομικευμένης συμβουλευτικής διαχείρισης σταδιοδρομίας, που έχει ως στόχο να κινητοποιήσει και να εμπνεύσει τους μαθητές, για να προσδιορίσουν τις αξίες τους, οι οποίες αποτελούν σημαντικό κριτήριο στον σχεδιασμό και την επιλογή σπουδών και καριέρας. Περιλαμβάνει σύντομα ερωτηματολόγια καθώς και συζήτηση με τους μέντορες, οι οποίοι στο τέλος συντάσσουν ένα προφίλ των δεξιοτήτων του μαθητή, που αναρτάται στο βαθμολόγιο, ώστε να έχει πρόσβαση και ο γονέας.
 • Career Gate Test K.17
  για τη διερεύνηση και την αξιολόγηση των ατομικών χαρακτηριστικών διαθέτουμε ένα σύγχρονο, καταξιωμένο διεθνώς, τεστ επαγγελματικού προσανατολισμού, το Career Gate Test K.17, που χαρτογραφεί με ακρίβεια την προσωπικότητα, τις προτιμήσεις και τα επαγγέλματα που ταιριάζουν σε ένα άτομο. Χορηγείται εύκολα και σύντομα, μέσω υπολογιστή, στον χώρο του σχολείου μας. Τις απαντήσεις επεξεργάζονται οι Σύμβουλοι και τα αποτελέσματα αναλύονται σε προκαθορισμένα ραντεβού με τον γονέα και το παιδί.
 • «Επιλέγω»
  βιβλίο – οδηγός σπουδών και επαγγέλματος της εταιρείας συμβούλων εκπαίδευσης και σταδιοδρομίας employ, με την οποία συνεργαζόμαστε και σε επίπεδο επιμορφώσεων. Περιέχει επικαιροποιημένες πληροφορίες και όλα τα δεδομένα για μία πλήρη εικόνα του ακαδημαϊκού χάρτη.
 • Συμπλήρωση και Υποβολή Μηχανογραφικού Δελτίου για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση
  με τη βοήθεια ειδικού λογισμικού που παρέχει τη δυνατότητα προγνωστικών και πιθανών σεναρίων και την εποπτεία από τους μέντορες, ώστε οι μαθητές μας-υποψήφιοι φοιτητές να αισθάνονται ασφαλείς και σίγουροι στην κορυφαία στιγμή της σχολικής τους ζωής, όταν δηλώνουν κατά σειρά προτίμησης τις σχολές που επιθυμούν.
 • Εξατομικευμένη Υποστήριξη και Προετοιμασία
  σε υποψηφίους για τα πανεπιστήμια του εξωτερικού, τόσο σε επίπεδο επικοινωνίας, αιτήσεων και συστατικών επιστολών από την κ. James, πιστοποιημένη σύμβουλο UCAS, όσο και σε επίπεδο εκπαίδευσης για τη δοκιμασία Personal Interview από την κ. Γιαννακούρα – Taylor, HR-Σύμβουλο Καριέρας.
 • Συνεργασία με τον Σύνδεσμο Επιχειρηματικότητας Νέων
  για την εκπόνηση του εκπαιδευτικού προγράμματος «Εικονική Επιχείρηση» που βασίζεται στην αρχή της εκμάθησης μέσα από την πράξη. Είναι μία ομαδική δραστηριότητα κατά την οποία οι μαθητές καλλιεργούν την επιχειρηματική τους σκέψη, κατανοούν βασικές οικονομικές έννοιες και τέλος παρουσιάζουν το επιχειρηματικό τους σχέδιο σε διαγωνισμό και βραβεύονται.
 • Συνεργασία με το Learning Business
  που φέρνει τους μαθητές μας σε επαφή με έμπειρα στελέχη μεγάλων επιχειρήσεων καθώς και με τον εργασιακό τους χώρο.

 

 • Επισκέψεις
  σε Πανεπιστήμια, όπου τα παιδιά παρακολουθούν μαθήματα, διαλέξεις και ενημερώνονται για τα προγράμματα σπουδών των σχολών και των τμημάτων. Επίσης, εκπρόσωποι των δημοφιλέστερων ευρωπαϊκών πανεπιστημίων επισκέπτονται το σχολείο μας κάθε χρόνο, για να ενημερώσουν τους μαθητές μας.
 • Ημερίδες «Σχεδιάζουμε το Μέλλον μας»
  με προσκεκλημένους διακεκριμένους επιστήμονες, επιτυχημένους επαγγελματίες και αποφοίτους του σχολείου μας, που με τρόπο βιωματικό μοιράζονται τις γνώσεις και τις εμπειρίες τους με τους μαθητές μας και τους γονείς τους.

 • Ενδεικτικές Δράσεις

  simvouleftiki spoudon 2018 2019 1

  simvouleftiki spoudon 2018 2019 2

  simvouleftiki spoudon 2018 2019 3

  simvouleftiki spoudon 2018 2019 4

  simvouleftiki spoudon 2018 2019 5

  simvouleftiki 2017 2018 1

  simvouleftiki 2017 2018 2

  simvouleftiki 2017 2018 3

  simvouleftiki 2017 2018 4

  simvouleftiki 2017 2018 5

Σπουδές στην Ελλάδα   Σπουδές στο Εξωτερικό