• Κολύμβηση

   

  parents

   

   

  Το περιεχόμενο της προπόνησης των μαθητών καθώς και το οργανόγραμμα των προπονητικών ασκήσεων διαφοροποιούνται ανάλογα με την ηλικία. Στόχος είναι η εξοικείωση με το νερό, η εκμάθηση των κολυμβητικών στυλ καθώς και των στοιχείων υδατοσφαίρισης. Παράλληλα, οι μαθητές παρακολουθούν μαθήματα διατροφής και τους δίνονται ναυαγοσωστικές συμβουλές. Τέλος, το σχολείο μας διαθέτει πρόγραμμα προετοιμασίας για την επιτυχή είσοδο στα ΤΕΦΑΑ.

  Η δραστηριότητα είναι διαθέσιμη σε:
  Παιδικός Σταθμός Νηπιαγωγείο - Δημοτικό - Γυμνάσιο - Λύκειο

   

 • Μπάσκετ

   

  Μπάσκετ

   

   

  Το περιεχόμενο της προπόνησης των μαθητών καθώς και το οργανόγραμμα των προπονητικών ασκήσεων διαφοροποιούνται ανάλογα με την ηλικία. Το πρόγραμμα της προπόνησης περιλαμβάνει την εξάσκηση των βημάτων με την μπάλα, των στοιχείων του αθλήματος (πάσα, σουτ, κοντρόλ) και των τακτικών στοιχείων (παιχνίδι επίθεσης, άμυνα, μαρκάρισμα). Επιπλέον, στόχος είναι να καλλιεργηθούν αξίες όπως η ομαδικότητα, η συνεργασία και το ευ αγωνίζεσθαι μέσω των αγώνων.

  Η δραστηριότητα είναι διαθέσιμη σε: Νήπιο - Δημοτικό

   

 • Ακαδημία Ποδοσφαίρου

   

  parents

   

   

  Η προπόνηση περιλαμβάνει την εκμάθηση των τεχνικών στοιχείων (πάσα, κοντρόλ, σουτ) και των τακτικών στοιχείων (παιχνίδι επίθεσης, άμυνα, μαρκάρισμα) του αθλήματος, όπως και τις κινήσεις μέσα στον χώρο του γηπέδου. Παράλληλα, δίνεται έμφαση στα συστήματα παιχνιδιού.

  Στόχος είναι η καλλιέργεια της ομαδικότητας, της συνεργασίας και του ευ αγωνίζεσθαι, καθώς και η βελτίωση και διατήρηση της φυσικής κατάστασης των μαθητών. Εξελίσσοντας τις τεχνικές του αθλήματος οι μαθητές φτάνουν στο επίπεδο συμμετοχής σε ενδοσχολικά και διασχολικά τουρνουά.

  Η δραστηριότητα είναι διαθέσιμη σε: Δημοτικό - Γυμνάσιο

   

 • Tennis

   

  parents

   

   

  Το περιεχόμενο της προπόνησης των μαθητών, καθώς και το οργανόγραμμα των προπονητικών ασκήσεων διαφοροποιούνται ανάλογα με την ηλικία. Το πρόγραμμα της προπόνησης περιλαμβάνει την εκμάθηση τεχνικής όλων των χτυπημάτων, μέσα από πλούσιο ασκησιολόγιο και παιχνίδι, ώστε οι μαθητές να φθάσουν στο επίπεδο συμμετοχής σε ενδοσχολικά και διασχολικά τουρνουά.

  Η δραστηριότητα είναι διαθέσιμη σε: Νηπιαγωγείο - Δημοτικό - Γυμνάσιο - Λύκειο

   

   

 • Tang Soo Do

   

  ad_tang_soo_do

   

   

  Στην προπόνηση της παραδοσιακής κορεάτικης πολεμικής τέχνης με τεχνικές χεριών και ποδιών Tang Soo Do αθλητές και αθλήτριες ενδυναμώνουν το σώμα και καλλιεργούν την αυτοπεποίθησή τους μέσω άσκησης και μάθησης τεχνικών αυτοάμυνας με αποτέλεσμα τον σεβασμό προς τη φύση και τη ζωή. Επιπλέον, διδάσκονται την αυτοπειθαρχία και την πειθαρχία ώστε ταυτόχρονα να είναι μέλος μίας ομάδας, τον σεβασμό προς τους συνανθρώπους τους.

  Η δραστηριότητα είναι διαθέσιμη σε: Νηπιαγωγείο - Δημοτικό

   

 • Χορός

   

  dance

   

   

  Οι μικροί χορευτές μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα στο μπαλέτο, τον σύγχρονο χορό και το hip hop.

  Το κλασικό μπαλέτo είναι η πιο ολοκληρωμένη άσκηση με τα μεγαλύτερα οφέλη ειδικά σε μικρά παιδιά, καθώς η συγκέντρωση και η ακρίβεια των κινήσεων δίνει στο παιδί τον απόλυτο έλεγχο του σώματος του.

  Το μάθημα του σύγχρονου χορού αποτελείται από σειρά ασκήσεων ξεκινώντας από το πάτωμα και καταλήγοντας σε χορευτικούς συνδυασμούς, δίνοντας έμφαση στη ροή της κίνησης, στην ενδυνάμωση και τη βελτίωση της ποιότητας κίνησης.

  Στο hip hop, ο μικρός χορευτής αποκτά μεγαλύτερη εκφραστικότητα μέσα από μοντέρνες χορογραφίες και μουσική.

  Τα μεγαλύτερα παιδιά μπορούν να επιλέξουν  τον συνδυασμό Hip- Hop και Zumba. Μέσα από τις χορογραφίες οι μαθητές διασκεδάζουν και μαθαίνουν βήματα από διάφορα είδη χορού.

  Η δραστηριότητα είναι διαθέσιμη σε: Νηπιαγωγείο - Δημοτικό - Γυμνάσιο - Λύκειο

   

 • Εικαστικές Τέχνες

   

  ad_eikastika

   

  Στο Τμήμα Εικαστικών Τεχνών μπορούν να παρακολουθήσουν μαθήματα όσοι ενδιαφέρονται για το σχέδιο, τη ζωγραφική και τις εικαστικές τέχνες γενικότερα. Επίσης, μαθητές που θέλουν να εισαχθούν αργότερα σε κάποια αρχιτεκτονική σχολή ή ΤΕΙ, όπου απαιτείται το ελεύθερο σχέδιο, υποψήφιοι για τις Σχολές Καλών τεχνών, αλλά και παιδιά που επιθυμούν να αποκτήσουν επαφή με την καλλιτεχνική παιδεία κι αναζητούν δημιουργικές διεξόδους. Το μάθημα αποτελεί μία εισαγωγή στην Μοντέρνα και Σύγχρονη τέχνη με μία ποικιλία υλικών και τεχνικών, όπου οι συμμετέχοντες θα διδαχθούν και θα μπορούν να εφαρμόσουν στις καλλιτεχνικές δημιουργίες τους.

  Η δραστηριότητα είναι διαθέσιμη σε: Γυμνάσιο

   

 • Απογευματινά Τμήματα Ξένων Γλωσσών

   

  enisxytiki ksenon glosson

   

  Τα ενισχυτικά τμήματα της δεύτερης ξένης γλώσσας διαμορφώνονται ανάλογα με το επίπεδο των παιδιών. Στόχος είναι οι μαθητές, σε ένα οικείο περιβάλλον και σε ολιγομελή τμήματα με έμπειρους καθηγητές, να προετοιμαστούν για την απόκτηση διπλωμάτων στη δεύτερη ξένη γλώσσα της επιλογής τους (Γαλλικά, Γερμανικά, Ισπανικά).

  Η δραστηριότητα είναι διαθέσιμη σε: Γυμνάσιο - Λύκειο

   

 • Θεατρική Ομάδα

   

  theatriki_omada

   

  Στόχος της θεατρικής ομάδας «ΚΙΒΩΤΟΣ ΟΝΕΙΡΩΝ» είναι να εξοικειώσει τους μαθητές με διάφορες μορφές έκφρασης και μέσω αυτής να καλλιεργήσουν δεξιότητες, να αναπτύξουν συνεργατικό πνεύμα, να εξωτερικεύσουν και να αναλύσουν συναισθήματα μέσω του θεατρικού παιχνιδιού και των αυτοσχεδιασμών και να διευρύνουν τους πνευματικούς τους ορίζοντες.

  Η διαδικασία αυτή καταλήγει σε μία θεατρική παράσταση όπου οι μαθητές εφαρμόζουν στην πράξη όσα διδάσκονται. Για τη μελέτη και προσέγγιση των ρόλων χρησιμοποιούμε το σύστημα του Κονσταντίν Στανισλάβσκι, ιδρυτή και διευθυντή, μαζί με τον Νεμιρόβιτς-Ντάντσενκο, του Θεάτρου Τέχνης της Μόσχας, που έχει αναγνωριστεί ως ένας από τους μεγάλους ηθοποιούς, σκηνοθέτες και θεωρητικούς της θεατρικής τέχνης.

  Η δραστηριότητα είναι διαθέσιμη σε: Γυμνάσιο - Λύκειο 

   

 • Εργαστήριο Δημιουργικής Γραφής και Λογοτεχνίας

   

  Εργαστήριο Δημιουργικής Γραφής

   

  Στην αρχή του εργαστηρίου τα παιδιά θα έρθουν σε επαφή με πολλά διαφορετικά είδη βιβλίων. Θα τα ξεφυλλίσουν, θα διαβάσουν αποσπάσματα, θα γνωρίσουν παλαιότερους αλλά και νέους συγγραφείς. Θα γίνουν συζητήσεις, αναλύσεις, θα ειπωθούν ιδέες και σκέψεις. Όλα αυτά θα δώσουν στα παιδιά το κίνητρο να φανταστούν, να θυμηθούν, να ονειρευτούν. Θα πλάσουν ήρωες και θα πορευτούν μαζί τους. Θα δημιουργήσουν ολόκληρους κόσμους και θα τους εξερευνήσουν.

  Στη συνέχεια, θα πειραματιστούν γράφοντας χιουμοριστικές και κοινωνικές ιστορίες, παραμύθια, διηγήματα με αρχή, μέση και τέλος. Με κορυφώσεις, με προβληματισμούς, με αναζητήσεις. Μέσα από αυτή τη διαδικασία, τέλος, θα συνειδητοποιήσουν πόσο σημαντικές είναι οι λέξεις για να εκφράζονται, να λύνουν τα προβλήματά τους, να κοινωνικοποιούνται.

  Το χαρτί μαζί με το μολύβι, θα γίνουν το μέσο για να ταξιδέψουν πέρα μακριά αλλά και βαθιά μέσα τους. Γιατί όπως είπε και η Μάγια Αγγέλου:

  "Δεν υπάρχει μεγαλύτερη αγωνία από το να έχεις μέσα σου μια ιστορία ανείπωτη”.

  Η δραστηριότητα είναι διαθέσιμη σε: Γυμνάσιο - 'Α Λυκείου 

   

 • Kessaris Bio Team

   

  parents

   

  Στο εξοπλισμένο εργαστήριο Φυσικών Επιστημών του σχολείου μας τα παιδιά πειραματίζονται και ερευνούν. Αποκομίζουν υψηλά γνωστικά οφέλη και αποκτούν πολύτιμη εμπειρία με τη συμμετοχή τους σε απαιτητικούς διαγωνισμούς.

  Η δραστηριότητα είναι διαθέσιμη σε: Γυμνάσιο - 'Α Λυκείου 

   

 • Πιάνο

   

  piano

   

  Οι μαθητές διδάσκονται κλασικό πιάνο σε ένα οικείο περιβάλλον από μία έμπειρη καθηγήτρια. Ανάλογα με το επίπεδό τους, τα παιδιά διδάσκονται μουσικά σημεία, ρυθμό, τα πρώτα βήματα της θεωρίας και της σύνθεσης μουσικών κομματιών. Σιγά-σιγά, ερμηνεύουν γνωστά τραγούδια από το κλασικό και έντεχνο ρεπερτόριο, ώστε να εξελίξουν την πιανιστική τους τεχνική. Στόχος είναι να αγαπήσουν τη μουσική μαθαίνοντας παράλληλα να εκφράζουν τη σκέψη και τα συναισθήματά τους παίζοντας αγαπημένα κομμάτια στο πιάνο.

  Η δραστηριότητα είναι διαθέσιμη σε: Δημοτικό

   

 • Χορωδία

   

  parents

   

  Μέσα από τη χορωδιακή τέχνη τα παιδιά έρχονται σε επαφή με μουσικά έργα μεγάλων καλλιτεχνών. Η δραστηριότητα προσφέρει μία μοναδική μορφή επικοινωνίας που συντελείται με το τραγούδι. Στο μάθημα της χορωδίας γίνονται ανάλυση και εκμάθηση τραγουδιού (βήμα-βήμα και ομάδα-ομάδα), ακουστικές ασκήσεις και ασκήσεις διαφραγματικής αναπνοής και άλλες τεχνικές που βελτιώνουν την ικανότητα για ένα σωστότερο συνολικά φωνητικό αποτέλεσμα. Παράλληλα, διδάσκονται θεωρία μουσικής, ανάγνωση μελωδικών ασκήσεων (solfege) και διαφοροποίηση φωνών (διαφορετική μελωδική γραμμή της κάθε ομάδας).

  Η δραστηριότητα είναι διαθέσιμη σε: Δημοτικό

   

 • Kessaris Business Team

   

  ad_business_team

   

  Σου αρέσουν τα οικονομικά, η διοίκηση και το Business Management;

  Θέλεις να δημιουργήσεις τη δική σου επιχείρηση και να παράγεις καινοτόμα προϊόντα και υπηρεσίες που θα συναρπάσουν το αγοραστικό κοινό;

  Σου αρέσει να αναλαμβάνεις ηγετικούς ρόλους και να διαμοιράζεις αρμοδιότητες στα μέλη της ομάδας σου;

  Έλα στην «Business Team» του σχολείου μας, την ομάδα επιχειρηματικότητας, που θα λειτουργήσει την ερχόμενη σχολική χρονιά και θα λάβει μέρος στους εξής διακεκριμένους διαγωνισμούς:

  • Junior Achievement Greece
  • Young Business Talent
  • Ελληνική Οικονομική Ολυμπιάδα

  Η δραστηριότητα είναι διαθέσιμη σε: Γ’ Γυμνασίου - Α' & Β' Λυκείου

   

 • Όμιλος Ρητορικής στα Αγγλικά

   

  parents

   

  Η Kessaris Forensics Team είναι η ομάδα Διττών λόγων στα Αγγλικά που προετοιμάζει τους μαθητές για τη συμμετοχή τους σε διασχολικούς αγώνες ρητορικής.

  Συγκεκριμένα, οι μαθητές εξασκούνται στην αντιγνωμία (debate), στον αυθόρμητο λόγο (impromptu speaking) και στη ρητορική (oratory) με την καθοδήγηση έμπειρων προπονητών.

  Έτσι, δίνεται η ευκαιρία στους μαθητές να αξιοποιήσουν τις γνώσεις τους στα Αγγλικά, να εμπλουτίσουν το λεξιλόγιό τους και να μάθουν να χρησιμοποιούν κριτική σκέψη, λογική επιχειρηματολογία και αποδοτική επικοινωνία μέσα σε ομάδες. Επίσης, στην ομάδα αυτή, οι μαθητές διδάσκονται τη σωστή έρευνα, τόσο σε ακαδημαϊκό επίπεδο όσο και σε επίπεδο επικαιρότητας για τη δημιουργία τεκμηριωμένων και ορθών θέσεων.

  Η δραστηριότητα είναι διαθέσιμη σε: Γυμνάσιο - Λύκειο 

   

 • Όμιλος Ρητορικής στα Ελληνικά

   

  Όμιλος Ρητορικής στα Ελληνικά

   

  Σου αρέσει να επιχειρηματολογείς και να παρουσιάζεις με επιτυχία την άποψή σου;

  Θέλεις να πείθεις και να ενθουσιάζεις το ακροατήριο που σε παρακολουθεί;

  Είτε διαθέτεις τις παραπάνω χρήσιμες δεξιότητες είτε θέλεις να τις αποκτήσεις, έλα στην ομάδα ρητορικής του σχολείου μας «ῥητορεῑν», που θα λειτουργήσει την ερχόμενη σχολική χρονιά και θα λάβει μέρος στους εξής διακεκριμένους διαγωνισμούς:

  • Αγώνες Ρητορικής Τέχνης Pierce 2025
  • I΄ Διασχολικοί Αγώνες Ρητορικής Τέχνης Γυμνάσιων και Λυκείων, Εκπ/ρια Αυγουλέα Λιναρδάτου
  • Ρήσεις & Αντι-Ρήσεις, Ρητορικοί Αγώνες Ραλλείου
  • 3ος Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός για τη Βιοηθική και την Τεχνοηθική
  • Βουλή των Εφήβων – Βήματα Δημοκρατίας: Κάνοντας πράξη τη συμμετοχή

  Τα αγωνίσματα στα οποία θα προπονηθούμε και θα διαγωνιστούμε είναι:

  • Διττός Λόγος - Debate
  • Αυθόρμητος Λόγος
  • Προτρεπτικός Λόγος
  • Εκφραστική Ανάγνωση

  Η δραστηριότητα είναι διαθέσιμη σε: Γυμνάσιο - Λύκειο 

   

 • Σκάκι

   

  Σκάκι

   

  Το σκάκι είναι ένα παιχνίδι που συνδυάζει τόσο τη στρατηγική όσο και τη γεωμετρία του χώρου. Καλλιεργεί τη φαντασία, καθώς σχεδόν καμία παρτίδα δεν είναι ίδια με κάποια άλλη. Στην ερώτηση αν αξίζει να μάθει κάποιος σκάκι, αρκεί να σκεφτεί κανείς την οξύνοια, τη συγκέντρωση και την ηρεμία που προσφέρει και θα έχει την απάντησή του.

  Η δραστηριότητα είναι διαθέσιμη σε: Ε' & Στ' ΔημοτικούΓυμνάσιο 

   

 • Lego Education Preschool

   

  ad_lego_education_preschool

   

   

  Το καινοτόμο πρόγραμμα εκπαίδευσης με LEGO έχει στόχο τα παιδιά να έρθουν σε επαφή με τα μαθηματικά, τη φυσική, τη μηχανική, την ανάπτυξη γλωσσικών και κοινωνικοσυναισθηματικών δεξιοτήτων αλλά και δεξιοτήτων προγραμματισμού μέσα από το παιχνίδι. Η δομή του προγράμματος αλλάζει ανάλογα με την ηλικία του παιδιού.

  Η δραστηριότητα είναι διαθέσιμη σε: Νήπιο

   

   

 • Steam Academy - iRobot

   

  parents

   

  Η Kessaris Steam Academy (Science, Technology, Engineering, Art, Mathematics) έχει ως κύριο σκοπό την ενασχόληση των μαθητών με την εκπαιδευτική ρομποτική σε συνδυασμό με τη διερευνητική μάθηση. Ακολουθώντας μαθητοκεντρικές μεθόδους διδασκαλίας, οι μαθητές βιώνουν τη διασύνδεση επιστήμης, ρομποτικής και τέχνης.

  Η ομάδα STEAM των εκπαιδευτηρίων μας, iRobot είναι μια αγωνιστική ομάδα που προπονείται εντατικά και προγραμματισμένα για να επιτύχει τους υψηλούς στόχους που θέτει κάθε χρονιά.

  Από το 2016 μέχρι σήμερα έχει αποσπάσει σημαντικές διακρίσεις σε Πανελλήνια και Παγκόσμια Πρωταθλήματα με κορυφαία διάκριση τη 2η Παγκόσμια Θέση που κατέκτησε το 2023 στον διαγωνισμό της First Lego League στο Los Angeles.

  Η επιλογή για την iRobot γίνεται τον Σεπτέμβριο μετά από διαδικασία αξιολόγησης και την ερχόμενη σχολική χρονιά θα λάβει μέρος στους εξής αγώνες:

  • ROBOTIADA
  • World Robot Olympiad (WRO)

  Η δραστηριότητα είναι διαθέσιμη σε: Δημοτικό - Γυμνάσιο 

   

 • Προγραμματισμός με Python

   

  python

   

  Η διαδεδομένη αυτή γλώσσα προγραμματισμού υποστηρίζει το structured programming και είναι δημοφιλής σε τομείς της τεχνολογίας. Αποτελεί πολύτιμη γνώση που δίνει σοβαρές προοπτικές σπουδών και καριέρας.

  Η δραστηριότητα είναι διαθέσιμη σε: Γυμνάσιο