athlitikes diakriseis

Προαιρετικές Δραστηριότητες

 • Κολύμβηση

   

  parents

   

   

  Το περιεχόμενο της προπόνησης των μαθητών καθώς και το οργανόγραμμα των προπονητικών ασκήσεων διαφοροποιούνται ανάλογα με την ηλικία. Στόχος είναι η εξοικείωση με το νερό, η εκμάθηση των κολυμβητικών στυλ καθώς και των στοιχείων υδατοσφαίρισης. Παράλληλα, οι μαθητές παρακολουθούν μαθήματα διατροφής και τους δίνονται ναυαγοσωστικές συμβουλές. Τέλος, το σχολείο μας διαθέτει πρόγραμμα προετοιμασίας για την επιτυχή είσοδο στα ΤΕΦΑΑ.

  Προπονητής Π. Πρίμπας

  Η δραστηριότητα είναι διαθέσιμη σε:
  Παιδικός Σταθμός Νηπιαγωγείο - Δημοτικό - Γυμνάσιο - Λύκειο

   

 • Μπάσκετ

   

  basket

   

   

  Το περιεχόμενο της προπόνησης των μαθητών καθώς και το οργανόγραμμα των προπονητικών ασκήσεων διαφοροποιούνται ανάλογα με την ηλικία. Το πρόγραμμα της προπόνησης περιλαμβάνει την εξάσκηση των βημάτων με την μπάλα, των στοιχείων του αθλήματος (πάσα, σουτ, κοντρόλ) και των τακτικών στοιχείων (παιχνίδι επίθεσης, άμυνα, μαρκάρισμα). Επιπλέον, στόχος είναι να καλλιεργηθούν αξίες όπως η ομαδικότητα, η συνεργασία και το ευ αγωνίζεσθαι μέσω των αγώνων.

  Προπονητής N. Μπουντούρης

  Η δραστηριότητα είναι διαθέσιμη σε: Νήπιο - Δημοτικό

   

 • Ποδόσφαιρο

   

  parents

   

   

  Η προπόνηση περιλαμβάνει την εκμάθηση των τεχνικών στοιχείων (πάσα, κοντρόλ, σουτ) και των τακτικών στοιχείων (παιχνίδι επίθεσης, άμυνα, μαρκάρισμα) του αθλήματος, όπως και τις κινήσεις μέσα στον χώρο του γηπέδου. Παράλληλα, δίνεται έμφαση στα συστήματα παιχνιδιού.

  Στόχος είναι η καλλιέργεια της ομαδικότητας, της συνεργασίας και του ευ αγωνίζεσθαι, καθώς και η βελτίωση και διατήρηση της φυσικής κατάστασης των μαθητών. Εξελίσσοντας τις τεχνικές του αθλήματος οι μαθητές φτάνουν στο επίπεδο συμμετοχής σε ενδοσχολικά και διασχολικά τουρνουά.

  Προπονητής A. Αδαμόπουλος

  Η δραστηριότητα είναι διαθέσιμη σε: Δημοτικό - Γυμνάσιο - Λύκειο

   

 • Tennis

   

  parents

   

   

  Το περιεχόμενο της προπόνησης των μαθητών, καθώς και το οργανόγραμμα των προπονητικών ασκήσεων διαφοροποιούνται ανάλογα με την ηλικία. Το πρόγραμμα της προπόνησης περιλαμβάνει την εκμάθηση τεχνικής όλων των χτυπημάτων, μέσα από πλούσιο ασκησιολόγιο και παιχνίδι, ώστε οι μαθητές να φθάσουν στο επίπεδο συμμετοχής σε ενδοσχολικά και διασχολικά τουρνουά.

  Προπονήτρια Β. Χατζηρουσέα

  Η δραστηριότητα είναι διαθέσιμη σε: Νηπιαγωγείο - Δημοτικό - Γυμνάσιο - Λύκειο

   

   

 • Χορός

   

  dance

   

   

  Οι μικροί χορευτές μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα στο μπαλέτο, τον σύγχρονο χορό και το hip hop.

  Το κλασικό μπαλέτo είναι η πιο ολοκληρωμένη άσκηση με τα μεγαλύτερα οφέλη ειδικά σε μικρά παιδιά, καθώς η συγκέντρωση και η ακρίβεια των κινήσεων δίνει στο παιδί τον απόλυτο έλεγχο του σώματος του.

  Το μάθημα του σύγχρονου χορού αποτελείται από σειρά ασκήσεων ξεκινώντας από το πάτωμα και καταλήγοντας σε χορευτικούς συνδυασμούς, δίνοντας έμφαση στη ροή της κίνησης, στην ενδυνάμωση και τη βελτίωση της ποιότητας κίνησης.

  Στο hip hop, ο μικρός χορευτής αποκτά μεγαλύτερη εκφραστικότητα μέσα από μοντέρνες χορογραφίες και μουσική.

  Τα μεγαλύτερα παιδιά μπορούν να επιλέξουν  τον συνδυασμό Hip- Hop και Zumba. Μέσα από τις χορογραφίες οι μαθητές διασκεδάζουν και μαθαίνουν βήματα από διάφορα είδη χορού.

  Δασκάλα χορού Ε. Γλύκα 

  Η δραστηριότητα είναι διαθέσιμη σε:
  Νηπιαγωγείο - Δημοτικό - Γυμνάσιο - Λύκειο

   

 • Εικαστικές Τέχνες

   

  ad_eikastika

   

  Στο Τμήμα Εικαστικών Τεχνών μπορούν να παρακολουθήσουν μαθήματα όσοι ενδιαφέρονται για το σχέδιο, τη ζωγραφική και τις εικαστικές τέχνες γενικότερα. Επίσης, μαθητές που θέλουν να εισαχθούν αργότερα σε κάποια αρχιτεκτονική σχολή ή ΤΕΙ, όπου απαιτείται το ελεύθερο σχέδιο, υποψήφιοι για τις Σχολές Καλών τεχνών, αλλά και παιδιά που επιθυμούν να αποκτήσουν επαφή με την καλλιτεχνική παιδεία κι αναζητούν δημιουργικές διεξόδους. Το μάθημα αποτελεί μία εισαγωγή στην Μοντέρνα και Σύγχρονη τέχνη με μία ποικιλία υλικών και τεχνικών, όπου οι συμμετέχοντες θα διδαχθούν και θα μπορούν να εφαρμόσουν στις καλλιτεχνικές δημιουργίες τους.

  Η δραστηριότητα είναι διαθέσιμη σε: Γυμνάσιο

   

 • Ενισχυτική Ξένων Γλωσσών

   

  enisxytiki ksenon glosson

   

  Τα ενισχυτικά τμήματα της δεύτερης ξένης γλώσσας διαμορφώνονται ανάλογα με το επίπεδο των παιδιών. Στόχος είναι οι μαθητές, σε ένα οικείο περιβάλλον και σε ολιγομελή τμήματα με έμπειρους καθηγητές, να προετοιμαστούν για την απόκτηση διπλωμάτων στη δεύτερη ξένη γλώσσα της επιλογής τους (Γαλλικά, Γερμανικά, Ισπανικά).

  Η δραστηριότητα είναι διαθέσιμη σε: Γυμνάσιο - Λύκειο

   

 • Θεατρική Ομάδα

   

  theatriki_omada

   

  Στόχος της θεατρικής ομάδας «ΚΙΒΩΤΟΣ ΟΝΕΙΡΩΝ» είναι να εξοικειώσει τους μαθητές με διάφορες μορφές έκφρασης και μέσω αυτής να καλλιεργήσουν δεξιότητες, να αναπτύξουν συνεργατικό πνεύμα, να εξωτερικεύσουν και να αναλύσουν συναισθήματα μέσω του θεατρικού παιχνιδιού και των αυτοσχεδιασμών και να διευρύνουν τους πνευματικούς τους ορίζοντες.

  Η διαδικασία αυτή καταλήγει σε μία θεατρική παράσταση όπου οι μαθητές εφαρμόζουν στην πράξη όσα διδάσκονται. Για τη μελέτη και προσέγγιση των ρόλων χρησιμοποιούμε το σύστημα του Κονσταντίν Στανισλάβσκι, ιδρυτή και διευθυντή, μαζί με τον Νεμιρόβιτς-Ντάντσενκο, του Θεάτρου Τέχνης της Μόσχας, που έχει αναγνωριστεί ως ένας από τους μεγάλους ηθοποιούς, σκηνοθέτες και θεωρητικούς της θεατρικής τέχνης.

  Η δραστηριότητα είναι διαθέσιμη σε: Γυμνάσιο - Λύκειο 

   

 • Ομάδες Αριστείας

   

  parents

   

  Οι Kessaris Science Team, Kessaris bio-Team είναι ομάδες για άριστους μαθητές με ιδιαίτερη αγάπη και έφεση στις Φυσικές Επιστήμες.

  Λειτουργώντας σύμφωνα με τις σύγχρονες τάσεις της Παιδαγωγικής, τα παιδιά έρχονται σε επαφή με εργαστηριακό εξοπλισμό και σχετικά πρωτόκολλα που καλύπτονται πλήρως από το εργαστήριο Φυσικών Επιστημών του σχολείου μας. Έτσι, οι ομάδες Αριστείας αποτελούν μία μοναδική ευκαιρία για τους μαθητές μας να αποκομίσουν υψηλά γνωστικά οφέλη, καθώς και την πολύτιμη εμπειρία της συμμετοχής σε απαιτητικούς διαγωνισμούς.

  Η δραστηριότητα είναι διαθέσιμη σε: Γυμνάσιο 

   

 • Πιάνο

   

  piano

   

  Οι μαθητές διδάσκονται κλασικό πιάνο σε ένα οικείο περιβάλλον από μία έμπειρη καθηγήτρια. Ανάλογα με το επίπεδό τους, τα παιδιά διδάσκονται μουσικά σημεία, ρυθμό, τα πρώτα βήματα της θεωρίας και της σύνθεσης μουσικών κομματιών. Σιγά-σιγά, ερμηνεύουν γνωστά τραγούδια από το κλασικό και έντεχνο ρεπερτόριο, ώστε να εξελίξουν την πιανιστική τους τεχνική. Στόχος είναι να αγαπήσουν τη μουσική μαθαίνοντας παράλληλα να εκφράζουν τη σκέψη και τα συναισθήματά τους παίζοντας αγαπημένα κομμάτια στο πιάνο.

  Η δραστηριότητα είναι διαθέσιμη σε: Δημοτικό

   

 • Χορωδία

   

  parents

   

  Μέσα από τη χορωδιακή τέχνη τα παιδιά έρχονται σε επαφή με μουσικά έργα μεγάλων καλλιτεχνών. Η δραστηριότητα προσφέρει μία μοναδική μορφή επικοινωνίας που συντελείται με το τραγούδι. Στο μάθημα της χορωδίας γίνονται ανάλυση και εκμάθηση τραγουδιού (βήμα-βήμα και ομάδα-ομάδα), ακουστικές ασκήσεις και ασκήσεις διαφραγματικής αναπνοής και άλλες τεχνικές που βελτιώνουν την ικανότητα για ένα σωστότερο συνολικά φωνητικό αποτέλεσμα. Παράλληλα, διδάσκονται θεωρία μουσικής, ανάγνωση μελωδικών ασκήσεων (solfege) και διαφοροποίηση φωνών (διαφορετική μελωδική γραμμή της κάθε ομάδας).

  Η δραστηριότητα είναι διαθέσιμη σε: Δημοτικό

   

 • Kessaris Business Team

   

  ad_business_team

   

  Η «Kessaris Business Team» αναπτύσσεται με άξονα μια ομαδική βιωματική δραστηριότητα, όπου οι μαθητές δημιουργούν τη δική τους «εικονική επιχείρηση». Διαμοιράζουν και αναλαμβάνουν ρόλους, ώστε να σχεδιάσουν και να παράγουν προϊόντα ή υπηρεσίες που ανταποκρίνονται σε διαπιστωμένες κοινωνικές ανάγκες, είναι φιλικές προς το περιβάλλον και διακρίνονται από καινοτόμα χαρακτηριστικά.

  Η δραστηριότητα είναι διαθέσιμη σε: Γ’ Γυμνασίου - Α' & Β' Λυκείου

   

 • Debate - Όμιλος Ρητορικής

   

  parents

   

  Η Kessaris Forensics Team είναι η ομάδα Διττών λόγων στα Αγγλικά που προετοιμάζει τους μαθητές για τη συμμετοχή τους σε διασχολικούς αγώνες ρητορικής.

  Συγκεκριμένα, οι μαθητές εξασκούνται στην αντιγνωμία (debate), στον αυθόρμητο λόγο (impromptu speaking) και στη ρητορική (oratory) με την καθοδήγηση έμπειρων προπονητών.

  Έτσι, δίνεται η ευκαιρία στους μαθητές να αξιοποιήσουν τις γνώσεις τους στα Αγγλικά, να εμπλουτίσουν το λεξιλόγιό τους και να μάθουν να χρησιμοποιούν κριτική σκέψη, λογική επιχειρηματολογία και αποδοτική επικοινωνία μέσα σε ομάδες. Επίσης, στην ομάδα αυτή, οι μαθητές διδάσκονται τη σωστή έρευνα, τόσο σε ακαδημαϊκό επίπεδο όσο και σε επίπεδο επικαιρότητας για τη δημιουργία τεκμηριωμένων και ορθών θέσεων.

  Η δραστηριότητα είναι διαθέσιμη σε: Γυμνάσιο - Λύκειο 

   

 • Lego Education Preschool

   

  ad_lego_education_preschool

   

   

  Το καινοτόμο πρόγραμμα εκπαίδευσης με LEGO έχει στόχο τα παιδιά να έρθουν σε επαφή με τα μαθηματικά, τη φυσική, τη μηχανική, την ανάπτυξη γλωσσικών και κοινωνικοσυναισθηματικών δεξιοτήτων αλλά και δεξιοτήτων προγραμματισμού μέσα από το παιχνίδι. Η δομή του προγράμματος αλλάζει ανάλογα με την ηλικία του παιδιού.

  Η δραστηριότητα είναι διαθέσιμη σε: Νήπιο

   

   

 • Steam Academy

   

  parents

   

  Η Kessaris Steam Academy (Science, Technology, Engineering, Art, Mathematics) έχει ως κύριο σκοπό την ενασχόληση των μαθητών με την εκπαιδευτική ρομποτική σε συνδυασμό με τη διερευνητική μάθηση. Ακολουθώντας μαθητοκεντρικές μεθόδους διδασκαλίας, οι μαθητές βιώνουν τη διασύνδεση επιστήμης, ρομποτικής και τέχνης. Η μέθοδος STEAM αντιπροσωπεύει την αλλαγή της φιλοσοφίας ολόκληρης της εκπαιδευτικής διαδικασίας, τον επαναπροσδιορισμό της σχέσης επιστήμης και τεχνολογίας και τη σύνδεσή τους με τον πραγματικό κόσμο.

  Από το 2017 μέχρι σήμερα, η ομάδα STEAM των εκπαιδευτηρίων μας, iRobot, προκρίνεται στον πανελλαδικό διαγωνισμό της FLL Lego και συμμετέχει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα έχοντας αποσπάσει σημαντικές διακρίσεις.

  Η δραστηριότητα είναι διαθέσιμη σε: Δημοτικό - Γυμνάσιο

   

   

Copyright © 2010-2022 Kessaris School. All Rights Reserved.

Αναζήτηση