Δράση - Ασφαλές Διαδίκτυο

drasi asfales diadiktio

Πραγματοποιήθηκε στο Γυμνάσιο η δράση «Ασφαλές Διαδίκτυο», με την πρωτοβουλία και τον συντονισμό της ψυχολόγου του σχολείου μας, κ. Θ. Κωνσταντοπούλου. Αφορμή στάθηκε η ημέρα του Ασφαλούς Διαδικτύου (7/2/23) και στόχος της δράσης ήταν να προωθήσει την ασφαλή και θετική χρήση της ψηφιακής τεχνολογίας, ιδιαίτερα ανάμεσα σε παιδιά και νέους ανθρώπους. Μαθητές της Β΄ Γυμνασίου, συμμετείχαν εθελοντικά και εξέφρασαν τις δικές τους ιδέες, δημιουργώντας εξ’ ολοκλήρου δικά τους σενάρια και παίζοντας μικρά σκετσάκια. Στην υλοποίηση της δράσης βοήθησαν σημαντικά η κ. Έλλη Θεοδωράτου, η κ. Ίρμα Παπαδημητρίου και ο κ. Δημήτρης Κοντός.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με το εξαιρετικό βίντεο που ετοίμασε η μαθήτρια της Α΄ Λυκείου Ζωή Μπαντή και στη συνέχεια παρουσιάστηκαν τρία σκετσάκια.

Το πρώτο είχε τίτλο «Κρυμμένη πίσω από μια οθόνη» και συμμετείχαν οι μαθήτριες Καπράλου Μαρία, Ντόγκα Βασιλική, Ράικου Σοφία, Τζέννινγκς Γκρέις και Τζέννινγκς Έλεν, καθώς και οι καθηγητές κ. Κουκλάδα Βιργινία και κ. Κρυσταλλίδης Παναγιώτης.

Στο δεύτερο με τίτλο «Η Φήμη», συμμετείχαν οι μαθητές Αρεταίου Ηλιάνα, Καλαφάτης Άρης, Κατωπόδης Κωνσταντίνος, Μπασιώτη Κάλθεα, Σκληβανιώτη Ηλέκτρα και Σωτηρίου Ελένη.

Το τρίτο είχε τίτλο «Catfishing», όπου το σενάριο γράφτηκε από τους μαθητές Παρχαρίδου Αλεξάνδρα και Ψωμιάδη Κωνσταντίνο και παρουσιάστηκε από τους Κατωπόδη Κωνσταντίνο, Κοκκινίδη Χάρη και Σφυρόερα Ολυμπία. Συμμετείχε και ο καθηγητής κ. Αποστολίδης Ευάγγελος.

Η δράση είχε μεγάλη απήχηση σε όλους, καθώς πρωταγωνιστές ήταν οι ίδιοι οι μαθητές, οι οποίοι θέλησαν να μεταδώσουν μηνύματα για ένα ασφαλέστερο και ποιοτικότερο διαδίκτυο.

Copyright © 2010-2023 Kessaris School. All Rights Reserved.

Αναζήτηση