Εβδομάδα Συμπερίληψης – Inclusion Week

inclusive schools evdomada gia tin simperilipsi banner

Η συμμετοχή του σχολείου μας στην Εβδομάδα Συμπερίληψης – Inclusion Week που υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος Inclusive Schools-Erasmus + για την κοινωνική ενσωμάτωση μέσω της εκπαίδευσης ολοκληρώθηκε με επιτυχία.

Ύστερα από μία σειρά δράσεων με τους μαθητές του σχολείου μας, το Βρετανικό Συμβούλιο απένειμε στα Εκπαιδευτήρια Καίσαρη αποδεικτικό ενεργής συμμετοχής στις δράσεις και τις εκδηλώσεις της Εβδομάδας για τη Συμπερίληψη. Αναγνωρίζοντας την αξία του σχολικού μας project «O θυμωμένος μαθητής-Δίνοντας τα χέρια με μια σφιγμένη γροθιά», το Βρετανικό Συμβούλιο σχολιάζει τη σύνολη προσπάθεια με τα ακόλουθα:

«Τα Εκπαιδευτήρια Καίσαρη επέλεξαν να αντιμετωπίσουν την εξαιρετικά ενδιαφέρουσα πρόκληση των συμπεριφορικών διαταραχών, όπως εκδηλώσεις άγχους, θυμού και αγωνίας που συχνά οδηγούν μαθητές σε αποκλεισμούς από τη σχολική κοινότητα.
Η συνεργασία της σχολικής ψυχολόγου με το Αγγλικό Τμήμα σε ρόλο φίλου- καθοδηγητή ήταν η κατάλληλη, η συμμετοχή των δασκάλων και μαθητών της Δ’ Δημοτικού ήταν ενεργή, ενώ η προσπάθεια μετάδοσης της γνώσης και της εμπειρίας του εγχειρήματος από τους μαθητές της Δ’ Δημοτικού στους μαθητές της Β’ ήταν καλά οργανωμένη και συναρπαστική.»

Η επιτυχία του project μάς δεσμεύει για περισσότερη συμπεριληπτική δράση στο μέλλον.

inclusive schools evdomada gia tin simperilipsi

Copyright © 2010-2022 Kessaris School. All Rights Reserved.

Αναζήτηση