Μαθηματικός Διαγωνισμός "Καγκουρό"

diagonismos kagkouro 2020 banner

Το σχολείο μας συμμετέχει και φέτος στο Διεθνή Μαθηματικό Διαγωνισμό «Καγκουρό», ο οποίος θα διεξαχθεί  ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΑ το Σάββατο 22 Μαΐου 2021.

Ο διαγωνισμός διενεργείται σε 52 χώρες σε όλο τον κόσμο και γνωρίζει τεράστια επιτυχία. Η φιλοσοφία του «Καγκουρό» βασίζεται στην αρχή ότι τα μαθηματικά καλλιεργούν τη σκέψη και αποτελούν παγκόσμια κουλτούρα που πρέπει να παρέχεται σε όλους. Οι ερωτήσεις του διαγωνισμού δεν απαιτούν ειδικές γνώσεις, αλλά καθαρή σκέψη και αντίληψη.

Όλοι οι μαθητές που θα λάβουν μέρος θα πάρουν δώρα εκπαιδευτικού περιεχομένου, ανεξάρτητα από την επίδοσή τους, καθώς και βεβαίωση συμμετοχής. Με βάση την επίδοση θα δοθούν και πρόσθετα δώρα.

Έτσι και στον φετινό διαγωνισμό εξεταστικό κέντρο θα είναι και το σχολείο μας.

Όπως ενημερωθήκαμε από τους υπεύθυνους διεξαγωγής του διαγωνισμού Μαθηματικών ΚΑΓΚΟΥΡΟ, για τον φετινό διαγωνισμό θα ισχύσουν τα εξής:

  • Ο διαγωνισμός θα γίνει με φυσική παρουσία, το Σάββατο22 Μαΐουστις 9.00 το πρωί.
  • Σε περίπτωση που αυτό δεν θα είναι εφικτό (λόγω του covid19), θα γίνει ηλεκτρονικά, την ίδια ημέρα, με απομακρυσμένη σύνδεση των μαθητών από το σπίτι τους. To email που θα δηλώσετε στην αίτηση εγγραφής σας, θα δοθεί στην Καγκουρό Ελλάς για να σας σταλούν οι πληροφορίες διεξαγωγής του διαγωνισμού.
  • Οι εγγραφές θα γίνονται μέχρι την Τρίτη 20 Απριλίου.
  • Λόγω των ειδικών συνθηκών εξωτερικοί μαθητές δεν θα γίνουν δεκτοί με εξαίρεση τα αδέρφια μαθητών του σχολείου μας.

Για περισσότερες λεπτομέρειες επικοινωνήστε με τη Γραμματεία του σχολείου.

Λεπτομέρειες για τον τρόπο διεξαγωγής του διαγωνισμού μπορείτε να δείτε στην επίσημη σελίδα www.kangaroo.gr

Copyright © 2010-2022 Kessaris School. All Rights Reserved.

Αναζήτηση