Εκδρομή στο Παρίσι

ekdromi-sto-parisi

La vie est belle κι εμείς σίγουρα περάσαμε υπέροχα σ' ένα πανέμορφο Παρίσι που μας υποδέχτηκε φορώντας τα γιορτινά του! Ζήσαμε όλοι μας, μαθητές Γυμνασίου -Λυκείου και οι συνοδοί καθηγητές τους, τέσσερις ονειρεμένες μέρες απολαμβάνοντας τη χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα της Πόλης του Φωτός! Γνωρίσαμε την ιστορία και την τέχνη αυτής της μαγικής πόλης μέσα από τα εντυπωσιακά εκθέματα των μουσείων και των μνημείων της (Λούβρο, Ορσέι, ανάκτορο Βερσαλλιών) αλλά και το σύγχρονο Παρίσι με τις μεγάλες λεωφόρους, την πολυσύχναστη αγορά της Σανζ Ελυζέ, τα θαυμάσια κτίρια. Απολαύσαμε τη θέα από ψηλά ανεβαίνοντας στον πύργο του Άιφελ, μια θέα που γίνεται μαγευτική καθώς σουρουπώνει, όπως διαπιστώσαμε στο λόφο της Μονμάρτης. Περπατήσαμε στις γέφυρες του Σηκουάνα, κλειδώσαμε σε μία από αυτές με τα λουκετάκια μας φιλίες και αγάπες και φτάσαμε ως την Παναγία των Παρισίων, μια πραγματική ωδή στο μπαρόκ και την αρχιτεκτονική του Μεσαίωνα.
Θαυμάσαμε πολλά αλλά και... μας θαύμασαν γιατί πήραμε συγχαρητήρια από αρκετούς ανθρώπους που μας γνώρισαν εκεί (από τους άγνωστους συνεπιβάτες μας στο αεροπλάνο ως τους ξεναγούς μας) για τη σωστή συμπεριφορά μας, το κέφι και το ομαδικό πνεύμα που μας διακρίνει!
Αναμφισβήτητα, το ταξίδι αυτό θα μας μείνει αξέχαστο και χαραγμένο βαθιά στη μνήμη μας ως μία από τις ωραιότερες εμπειρίες της σχολικής μας ζωής.
Καλές γιορτές σε όλους!

 

Copyright © 2010-2022 Kessaris School. All Rights Reserved.

Αναζήτηση