Ημερίδα Συμβουλευτικής Σπουδών (2017)

imerida simvouleftikis 2017 banner

Μεγάλη επιτυχία και απήχηση σημείωσε η ημερίδα «Σχεδιάζουμε το Μέλλον» με θέμα τη συμβουλευτική σπουδών και καριέρας, που οργανώσαμε την Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου 2017.

Την ημέρα εκείνη, οι μαθητές μας παρακολούθησαν ομιλίες, παρουσιάσεις και workshops που προσέφεραν πολύτιμη βοήθεια στην προσπάθειά τους να ανιχνεύσουν τις εκπαιδευτικές και επαγγελματικές τους επιλογές.

Συγκεκριμένα υλοποιήθηκαν οι παρακάτω δράσεις:

 • Interview Techniques Workshop από την κ. Γιαννακούρα – Taylor, Σύμβουλο Καριέρας.
 • Παρουσίαση Επιστημονικών Πεδίων και Σχολών από την κ. Κανελλοπούλου, Λυκειάρχη των Εκπαιδευτηρίων Καίσαρη. 
 • Ομιλία από τον κ. Υφαντίδη, Υπεύθυνο Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της εταιρείας Pepsico.
 • Video επαγγελματικού προσανατολισμού από το πρόγραμμα Learning Business.
 • Alumni Experience, απόφοιτοι του σχολείου μας μοιράστηκαν την εμπειρία τους και με τρόπο βιωματικό μετέφεραν τη γνώση τους στους μαθητές του Λυκείου και της Γ’ Γυμνασίου.

Κοντά μας βρέθηκαν οι:

 • Μόρντο Βασίλης, φοιτητής στο τμήμα Χημικών Μηχανικών ΕΜΠ.
 • Κουρέτας Θοδωρής, φοιτητής στο τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών ΕΜΠ.
 • Πέτα Μαρία, φοιτήτρια Νομικής Αθηνών.
 • Καραμολέγκου Άννα Μαρία, φοιτήτρια Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού Πάντειο Πανεπιστήμιο.
 • Σούλτου Όλια, Λογοθεραπεύτρια.
 • Στάπα Μαριλένα , Υπεύθυνη Marketing.

Επιπρόσθετα, το Τμήμα Συμβουλευτικής Σπουδών του σχολείουμας, προκειμένου να εξασφαλίσει αποτελεσματικότερη καθοδήγηση και πλουσιότερα ερεθίσματα στους μαθητές μας που βρίσκονται στην πιο κρίσιμη φάση αναζήτησης των κλίσεων, των προτιμήσεων και των δυνατοτήτων τους, πραγματοποιεί και τις παρακάτω δράσεις:

 • OPEN DOOR MENTORING
  από τον κ. Αποστολίδη και την κ. Γιαννακούρα – Taylor, πιστοποιημένους Συμβούλους Σπουδών και Καριέρας. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα εξατομικευμένης συμβουλευτικής διαχείρισης σταδιοδρομίας, που έχει ως στόχο να εκπαιδεύσει, να κινητοποιήσει, να εμπνεύσει και να στηρίξει τους μαθητές, ώστε να μπορέσουν να προσδιορίσουν την προσωπικότητά τους και τις αξίες τους, τα οποία αποτελούν σημαντικά κριτήρια στον σχεδιασμό και την επιλογή σπουδών και καριέρας. Περιλαμβάνει σύντομα ερωτηματολόγια αξιών, προτιμήσεων και ενδιαφερόντων καθώς και συζήτηση με τους μέντορες, οι οποίοι στο τέλος συντάσσουν μία έκθεση αξιολόγησης των επιλογών σπουδών, των ικανοτήτων και των δεξιοτήτων του μαθητή.

 • CAREER GATE TEST K.17 
  για τη διερεύνηση των ατομικών χαρακτηριστικών και την αξιολόγησή τους, διαθέτουμε ένα καταξιωμένο διεθνώς, αυτοματοποιημένο και σύγχρονο τεστ επαγγελματικού προσανατολισμού, το CAREER GATE TEST K.17, που χαρτογραφεί την προσωπικότητα και καταγράφει με ακρίβεια τις πραγματικές κλίσεις, τις προτιμήσεις και τα επαγγέλματα που ταιριάζουν σε ένα άτομο. Χορηγείται εύκολα και σύντομα μέσω υπολογιστή, στον χώρο του σχολείου μας, χωρίς την παρέμβαση τρίτων. Διεκπεραιώνεται σε περίπου 30-35 λεπτά, οπότε και ο μαθητής καλείται να απαντήσει σε απλές ερωτήσεις ενδιαφερόντων και προτιμήσεων και όχι γνώσεων με ένα ΝΑΙ ή ένα ΟΧΙ. Οι απαντήσεις του επεξεργάζονται και τα αποτελέσματα παρουσιάζονται σε ένα CD προφίλ του μαθητή, όπου με έγχρωμα ιστογράμματα και πίνακες επιβεβαιώνεται η ειλικρίνεια των απαντήσεων.

 • «ΕΠΙΛΕΓΩ»
  βιβλίο – οδηγός σπουδών και επαγγέλματος της εταιρείας συμβούλων εκπαίδευσης και σταδιοδρομίας employ με την οποία συνεργαζόμαστε και σε επίπεδο σεμιναρίων και επιμορφώσεων. Περιέχει επικαιροποιημένες πληροφορίες και όλα τα δεδομένα για μία πλήρη εικόνα του ακαδημαϊκού χάρτη.

 • ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ
  σε Πανεπιστήμια όπου τα παιδιά παρακολουθούν μαθήματα, διαλέξεις και ενημερώνονται για τα προγράμματα σπουδών των σχολών και των τμημάτων αλλά και σε επαγγελματικούς χώρους, στα πλαίσια βιωματικών προγραμμάτων του ΣΕΝ (Σύνδεσμος Επιχειρηματικότητας Νέων) και του Learning Business. Τέλος, εκπρόσωποι των πιο έγκριτων και δημοφιλών Πανεπιστημίων του Ηνωμένου Βασιλείου και όχι μόνο επισκέπτονται το σχολείο μας κάθε χρόνο, για να ενημερώσουν τους μαθητές μας.

imerida simvouleftikis 2017 1

imerida simvouleftikis 2017 2

imerida simvouleftikis 2017 3

imerida simvouleftikis 2017 4

imerida simvouleftikis 2017 5

imerida simvouleftikis 2017 6

imerida simvouleftikis 2017 7

imerida simvouleftikis 2017 8

imerida simvouleftikis 2017 9

imerida simvouleftikis 2017 10

imerida simvouleftikis 2017 11

imerida simvouleftikis 2017 12

Copyright © 2010-2022 Kessaris School. All Rights Reserved.

Αναζήτηση