Συνέντευξη του κ. Ηλία Καίσαρη στο Περιοδικό Taλκ

ilias kessaris interview talk magazine

Το Τaλκ μίλησε με τον κ. Ηλία Καίσαρη, Γενικό Διευθυντή και Ιδιοκτήτη των Εκπαιδευτηρίων Καίσαρη, που μας μιλάει για το ξεχωριστό αυτό σχολείο και τις πρωτοποριακές εκπαιδευτικές μεθόδους που ακολουθεί.

Ποια είναι η ιστορία των Εκπαιδευτηρίων Καίσαρη;

Η Σχολή Καίσαρη ξεκίνησε το 1960 στο Παλαιό Φάληρο από το όνειρο του δασκάλου και πατέρα μου, Ανδρέα Καίσαρη, για τη δημιουργία ενός οικογενειακού σχολείου που διατηρεί προσωπική σχέση με τους μαθητές και τους γονείς τους. Στα χρόνια που πέρασαν, το σχολείο μετεξελίχθηκε χάρη στους εκπαιδευτικούς του και τις καινοτόμες διδακτικές μεθόδους του, σε ένα υπερσύγχρονο σχολικό οργανισμό με υψηλό επίπεδο εκπαίδευσης και πολλές επιτυχίες.

Από το 1995 τα Εκπαιδευτήρια Καίσαρη λειτουργούν στη Βάρη Αττικής, σε μία ιδιόκτητη καταπράσινη έκταση 35 στρεμμάτων και καλύπτουν όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης, από Παιδικό Σταθμό έως και Λύκειο. Εδώ μας δίνεται η ευκαιρία να συνδυάσουμε τον οικογενειακό χαρακτήρα των Εκπαιδευτηρίων μας με σύγχρονο τεχνολογικό εξοπλισμό και μοντέρνες διδακτικές πρακτικές, προσφέροντας έτσι στους μαθητές μας ένα ασφαλές περιβάλλον, πλούσιο σε μαθησιακά ερεθίσματα.

Ποια είναι η φιλοσοφία που διέπει την καθημερινή λειτουργία του σχολείου;

Από το 1960 μέχρι και σήμερα έχουμε οικοδομήσει ένα σχολείο με ανθρώπινο πρόσωπο. Πιστεύουμε στον άνθρωπο με στέρεο υπόβαθρο γενικής μόρφωσης ώστε να κατανοεί, να εξελίσσεται, να ονειρεύεται και να δημιουργεί. Από την αρχή της λειτουργίας μας είμαστε ένα ανθρωποκεντρικό σχολείο που επιδιώκει τη μόρφωση του ανθρώπου-πολίτη και όχι μόνο την εκπαίδευση-κατάρτιση. Δίνουμε έμφαση στη διδασκαλία των ανθρωπιστικών μαθημάτων, τολμάμε να υιοθετούμε στην καθημερινότητά μας τη διαθεματική, βιωματική και ομαδοσυνεργατική μάθηση. Φροντίζουμε για τη διαρκή επιμόρφωση των εκπαιδευτικών μας ώστε να παρακολουθούν τις εξελίξεις στο χώρο της εκπαίδευσης. Τέλος, κορμός στη φιλοσοφία του σχολείο μας είναι το να βρίσκονται οι εκπαιδευτικοί μας πάντοτε δίπλα στους μαθητές μας, ενώ φροντίζουμε να έχουμε άριστη επικοινωνία με την οικογένεια, που θεωρούμε συνοδοιπόρο στην εκπαιδευτική μας προσπάθεια.

Διαβάστε την υπόλοιπη συνέντευξη ΕΔΩ.

 

Copyright © 2010-2021 Kessaris School. All Rights Reserved.

Αναζήτηση