Μαθηματικός Διαγωνισμός Πυθαγόρας

mathematical contest pythagoras banner

Tο σχολείο μας είναι εξεταστικό κέντρο στο νέο πρωτότυπο μαθηματικό διαγωνισμό «Ο ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ» που υλοποιεί η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία και ο οποίος θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2020 ώρα 9:30-11:00.

Ο διαγωνισμός που απευθύνεται σε μαθητές από Β΄ Δημοτικού έως και Γ΄ Γυμνασίου δεν ελέγχει τη σχολική επίδοση και τις γνώσεις, αλλά την ικανότητα του διαγωνιζόμενου να σκέφτεται με τα εφόδια που τα Μαθηματικά προσδίδουν στη σκέψη. Οι μαθητές θα κληθούν να απαντήσουν σε 20 ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής και μπορούν να έχουν μαζί τους σημειώσεις θεωρίας.

 ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:

  1. Έντυπη δήλωση γονέα/κηδεμόνα. Παρακαλούμε αφού τη συμπληρώσετε να την στείλετε στη γραμματεία του Δημοτικού/ Γυμνασίου. Για να μεταφορτώσετε τη δήλωση στη συσκευή σας επιλέξτε ΕΔΩ (.pdf) ή ΕΔΩ (.docx).
  2. Καταβολή 10 ευρώ στη γραμματεία του Δημοτικού/ Γυμνασίου. Πρόκειται για εξέταστρα που όρισε η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία και καθιστούν αυτομάτως το μαθητή/τρια συνδρομητή/τρια του περιοδικού «Πυθαγόρας» που εκδίδει η Μαθηματική εταιρεία.

ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΔΗΛΩΣΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Μέχρι 25 Ιανουαρίου 2020.

Για περισσότερες πληροφορίες που αφορούν στο διαγωνισμό επισκεφτείτε την ιστοσελίδα http://www.hms.gr/pythagoras/

mathematical contest pythagoras 2020

Copyright © 2010-2021 Kessaris School. All Rights Reserved.

Αναζήτηση