Το Σχολείο στη Φύση

sxoleio sti fysi 1

Ο σύγχρονος αστικός τρόπος ζωής διαρκώς απομακρύνει τον άνθρωπο από το φυσικό του περιβάλλον. Στα Εκπαιδευτήρια Καίσαρη βασικό μας μέλημα είναι να αφουγκραζόμαστε τις ανάγκες των παιδιών και να εξελισσόμαστε, πάντοτε με στόχο να προσφέρουμε όσο το δυνατόν πιο ποιοτική εκπαίδευση στους μαθητές μας. Έτσι, αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε τις συνθήκες εκείνες που θα φέρουν τα παιδιά πιο κοντά στη Φύση, βοηθώντας τα να αναπτύξουν την προσωπικότητά τους στο πιο ελεύθερο και αγνό περιβάλλον, το φυσικό.

Στόχος μας είναι να εμπλουτιστεί περαιτέρω το εκπαιδευτικό μας πρόγραμμα δίνοντας στα παιδιά ιδέες αλλά και υλικό από την ίδια τη φύση. Παράλληλα, έχει παρατηρηθεί ότι, σε ομάδες που λειτουργούν σε φυσικό περιβάλλον, οι άνθρωποι γίνονται πιο εξωστρεφείς, έχουν περισσότερη φαντασία, ενώ ταυτόχρονα αποκτούν μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση.

Έτσι από φέτος οι μαθητές του σχολείου μας θα πραγματοποιούν μέρος των δραστηριοτήτων τους στο κτήμα του σχολείου δίπλα στις κεντρικές εγκαταστάσεις μας όπου, καθισμένοι σε κύκλο πάνω σε κορμούς δέντρων θα ξεκινούν τη δράση τους κουβεντιάζοντας. Εκεί, κάτω από τη φυσική σκιά των δέντρων με τις μυρωδιές και τους ήχους του δάσους, εξοπλισμένοι με μεγεθυντικούς φακούς, τσιμπίδες, πυξίδες κ.ά., ανάλογα με την ηλικία τους και πάντοτε με την επίβλεψη εκπαιδευτικών, θα πραγματοποιούν projects, θα εξελίσσουν τα μαθήματα που κάνουν στο βιβλίο, θα μαζεύουν υλικό για τις εργασίες τους. Πρωτίστως, όμως, θα εμπνέονται, θα κινούνται, θα εξερευνούν, θα ανακαλύπτουν, θα συνεργάζονται και, τελικά, θα μαθαίνουν σε έναν χώρο με σύνορα τον ουρανό και τα δέντρα.

sxoleio sti fysi 2

sxoleio sti fysi 3

Copyright © 2010-2022 Kessaris School. All Rights Reserved.

Αναζήτηση