athlitikes diakriseis

Απογευματινές Δραστηριότητες

 • Yoga για Παιδιά

   

  kids yoga

   

   

  H Yoga για παιδιά είναι ένα εναλλακτικό πρόγραμμα σωματικής άσκησης και πνευματικής υγείας. Με εργαλεία τη σωστή αναπνοή και τις ιδιαίτερες «θέσεις» του σώματος (asanas), η Yoga δρα ολιστικά προσφέροντας στα παιδιά δυνατό και υγιές σώμα, συγκέντρωση και αυτοπειθαρχία, ενίσχυση της αυτοεκτίμησης και χαλάρωση από άγχος ή υπερδιέγερση.

  Τα παιδιά είναι εκ φύσεως “yogis”, καθώς γεννιούνται με την ικανότητα της βαθιάς αναπνοής, της σωστής στάσης του σώματος και με μια ανοιχτή αντίληψη απέναντι στη ζωή. Η yoga είναι ο καλύτερος τρόπος να εξασφαλίσουμε αυτές τις αρετές για όλη μας τη ζωή.

  Η δραστηριότητα είναι διαθέσιμη σε: Νηπιαγωγείο - Δημοτικό

   

 • Ποδόσφαιρο

   

  parents

   

   

  Το πρόγραμμα της προπόνησης περιλαμβάνει την εκμάθηση και την εξάσκηση των βημάτων με την μπάλα, της πάσας πλασέ και κουντεπιέ, των τεχνικών στοιχείων (πάσα, σουτ, κοντρόλ) και των τακτικών στοιχείων (παιχνίδι επίθεσης, άμυνα μαρκάρισμα).

  Παράλληλα, μέσω των αγώνων, στόχος είναι η καλλιέργεια της ομαδικότητας, της συνεργασίας και του ευ αγωνίζεσθαι, καθώς και η βελτίωση και διατήρηση της φυσικής κατάστασης των μαθητών. Οι μαθητές μαθαίνουν και εξελίσσουν τις τεχνικές του αθλήματος ταυτόχρονα, ώστε να φτάσουν στο επίπεδο συμμετοχής σε ενδοσχολικά και διασχολικά τουρνουά.

  Η δραστηριότητα είναι διαθέσιμη σε: Δημοτικό - Γυμνάσιο

   

 • Μπαλέτο

   

  parents

   

   

  Οι μικροί χορευτές δουλεύουν ασκήσεις στον κύκλο μαθαίνοντας να χρησιμοποιούν το χώρο και να χορεύουν σε ομάδα. Σταδιακά, μαθαίνουν τις positions και κάνουν ασκήσεις στο πάτωμα που τους βοηθούν να κατανοήσουν πως να χρησιμοποιούν τα μέλη του σώματός τους και παράλληλα τη φαντασία τους.

  Το μάθημα του μπαλέτου γίνεται σε κατάλληλα  διαμορφωμένη αίθουσα, στο χώρο του σχολείου μας και ακολουθούμε τη μέθοδο διδασκαλίας της Βασιλικής Ακαδημίας του Λονδίνου (Royal Academy of Dance). Το σύστημα αυτό διδάσκεται σε περισσότερες από 80 χώρες και έχει 13.000 μέλη παγκοσμίως. Παράλληλα, τα παιδιά έχουν τη δυνατότητα να λάβουν μέρος σε εξετάσεις, επίσημος διοργανωτής των οποίων είναι στην Ελλάδα το Βρετανικό Συμβούλιο.

  Η δραστηριότητα είναι διαθέσιμη σε: Νηπιαγωγείο - Δημοτικό

   

 • Μπάσκετ

   

  basket

   

   

  Το περιεχόμενο της προπόνησης των μαθητών, καθώς και το οργανόγραμμα των προπονητικών ασκήσεων, διαφοροποιούνται ανάλογα με την ηλικία. Το πρόγραμμα της προπόνησης περιλαμβάνει την εξάσκηση των βημάτων με τη μπάλα, των στοιχείων του αθλήματος (πάσα, σουτ, κοντρόλ) και των τακτικών στοιχείων (παιχνίδι επίθεσης, άμυνα, μαρκάρισμα). Επιπλέον, στόχος είναι να καλλιεργηθούν αξίες όπως η ομαδικότητα, η συνεργασία και το ευ αγωνίζεσθαι μέσω των αγώνων.

  Η δραστηριότητα είναι διαθέσιμη σε: Νηπιαγωγείο - Δημοτικό - Γυμνάσιο - Α' Λυκείου

   

 • Κολύμβηση - Water Polo

   

  parents

   

   

  Το περιεχόμενο της προπόνησης των μαθητών, καθώς και το οργανόγραμμα των προπονητικών ασκήσεων διαφοροποιούνται ανάλογα με την ηλικία. Στόχος είναι, σταδιακά με μεθοδευμένα, οι κολυμβητές να μάθουν, να εξασκήσουν και να τελειοποιήσουν τις αναπνοές και την κίνηση των ποδιών, την τεχνική όλων των στυλ κολύμβησης, καθώς και στοιχεία υδατοσφαίρισης. Παράλληλα, οι μαθητές παρακολουθούν μαθήματα διατροφής και τους δίνονται ναυαγοσωστικές συμβουλές. Τέλος, το σχολείο μας διαθέτει πρόγραμμα προετοιμασίας για την επιτυχή είσοδο στα ΤΕΦΑΑ.

  Η δραστηριότητα είναι διαθέσιμη σε: Νηπιαγωγείο - Δημοτικό - Γυμνάσιο - Λύκειο

   

 • Tennis

   

  parents

   

   

  Το περιεχόμενο της προπόνησης των μαθητών, καθώς και το οργανόγραμμα των προπονητικών ασκήσεων διαφοροποιούνται ανάλογα με την ηλικία. Τα παιδιά γνωρίζουν τα μυστικά του αθλήματος μέσα από πρωτοποριακές τεχνικές και παιχνίδια, υπό την επίβλεψη και την καθοδήγηση εξειδικευμένου προπονητή. Παράλληλα, μαθαίνουν και εξελίσσουν τις τεχνικές του αθλήματος, ώστε να φθάσουν στο επίπεδο συμμετοχής σε ενδοσχολικά και διασχολικά τουρνουά.

  Η δραστηριότητα είναι διαθέσιμη σε: Νηπιαγωγείο - Δημοτικό - Γυμνάσιο - Λύκειο

   

   

 • Steam Academy

   

  parents

   

  Η Kessaris Steam Academy (Science, Technology, Engineering, Art, Mathematics) έχει ως κύριο σκοπό την ενασχόληση των μαθητών με την εκπαιδευτική ρομποτική σε συνδυασμό με τη διερευνητική μάθηση. Ακολουθώντας μαθητοκεντρικές μεθόδους διδασκαλίας, οι μαθητές βιώνουν τη διασύνδεση επιστήμης, ρομποτικής και τέχνης. Η μέθοδος STEAM αντιπροσωπεύει την αλλαγή της φιλοσοφίας ολόκληρης της εκπαιδευτικής διαδικασίας, τον επαναπροσδιορισμό της σχέσης επιστήμης και τεχνολογίας και τη σύνδεσή τους με τον πραγματικό κόσμο.

  Το 2017 η ομάδα STEAM των εκπαιδευτηρίων μας βγήκε πρωταθλήτρια Ελλάδος στο διαγωνισμό της FLL Lego και συμμετείχε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στο St. Louis των Η.Π.Α.

  Το 2018 η ομάδα μας κέρδισε ξανά το πρωτάθλημα και συμμετείχε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στο Ντιτρόιτ των Η.Π.Α. κατακτώντας μία θέση στους 10 φιναλίστ ανάμεσα σε 108 ομάδες.

  Η δραστηριότητα είναι διαθέσιμη σε: Νηπιαγωγείο - Δημοτικό - Γυμνάσιο

   

   

 • Debate - Όμιλος Ρητορικής

   

  parents

   

  Η Kessaris Forensics Team είναι η ομάδα Διττών λόγων στα Αγγλικά που προετοιμάζει τους μαθητές για τη συμμετοχή τους σε διασχολικούς αγώνες ρητορικής.

  Συγκεκριμένα, οι μαθητές εξασκούνται στην αντιγνωμία (debate), στον αυθόρμητο λόγο (impromptu speaking) και στη ρητορική (oratory) με την καθοδήγηση έμπειρων προπονητών.

  Έτσι, δίνεται η ευκαιρία στους μαθητές να αξιοποιήσουν τις γνώσεις τους στα Αγγλικά, να εμπλουτίσουν το λεξιλόγιό τους και να μάθουν να χρησιμοποιούν κριτική σκέψη, λογική επιχειρηματολογία και αποδοτική επικοινωνία μέσα σε ομάδες. Επίσης, στην ομάδα αυτή, οι μαθητές διδάσκονται τη σωστή έρευνα, τόσο σε ακαδημαϊκό επίπεδο όσο και σε επίπεδο επικαιρότητας για τη δημιουργία τεκμηριωμένων και ορθών θέσεων.

  Η δραστηριότητα είναι διαθέσιμη σε: Γυμνάσιο - Λύκειο 

   

 • Θεατρική Ομάδα

   

  theatriki_omada

   

  Στόχος της θεατρικής ομάδας «ΚΙΒΩΤΟΣ ΟΝΕΙΡΩΝ» είναι να εξοικειώσει τους μαθητές με διάφορες μορφές έκφρασης και μέσω αυτής να καλλιεργήσουν δεξιότητες, να αναπτύξουν συνεργατικό πνεύμα, να εξωτερικεύσουν και να αναλύσουν συναισθήματα μέσω του θεατρικού παιχνιδιού και των αυτοσχεδιασμών και να διευρύνουν τους πνευματικούς τους ορίζοντες.

  Η διαδικασία αυτή καταλήγει σε μία θεατρική παράσταση όπου οι μαθητές εφαρμόζουν στην πράξη όσα διδάσκονται. Για τη μελέτη και προσέγγιση των ρόλων χρησιμοποιούμε το σύστημα του Κονσταντίν Στανισλάβσκι, ιδρυτή και διευθυντή, μαζί με τον Νεμιρόβιτς-Ντάντσενκο, του Θεάτρου Τέχνης της Μόσχας, που έχει αναγνωριστεί ως ένας από τους μεγάλους ηθοποιούς, σκηνοθέτες και θεωρητικούς της θεατρικής τέχνης.

  Η δραστηριότητα είναι διαθέσιμη σε: Γυμνάσιο - Λύκειο 

   

 • Ομάδες Αριστείας

   

  parents

   

  Οι Kessaris Science Team, Kessaris bio-Team είναι ομάδες για άριστους μαθητές με ιδιαίτερη αγάπη και έφεση στις Φυσικές Επιστήμες.

  Λειτουργώντας σύμφωνα με τις σύγχρονες τάσεις της Παιδαγωγικής, τα παιδιά έρχονται σε επαφή με εργαστηριακό εξοπλισμό και σχετικά πρωτόκολλα που καλύπτονται πλήρως από το εργαστήριο Φυσικών Επιστημών του σχολείου μας. Έτσι, οι ομάδες Αριστείας αποτελούν μία μοναδική ευκαιρία για τους μαθητές μας να αποκομίσουν υψηλά γνωστικά οφέλη, καθώς και την πολύτιμη εμπειρία της συμμετοχής σε απαιτητικούς διαγωνισμούς.

  Η δραστηριότητα είναι διαθέσιμη σε: Γυμνάσιο 

   

 • Ρητορική Ομάδα

   

  ritoriki omada

   

  Η ομάδα Ρητορικής στα Ελληνικά προετοιμάζει τους μαθητές για τη συμμετοχή τους σε διασχολικούς αγώνες ρητορικής.

  Συγκεκριμένα, οι μαθητές εξασκούνται στους Διττούς Λόγους και στον Αυθόρμητο Λόγο με την καθοδήγηση έμπειρων προπονητών. Έτσι, τους δίνεται η ευκαιρία να καλλιεργήσουν τις γλωσσικές και επικοινωνιακές τους δεξιότητες και να κατακτήσουν τις τεχνικές της επιχειρηματολογίας, της πειθούς και της παρουσίασης μπροστά σε κοινό. Επίσης, εμπλουτίζουν τις γνώσεις τους σε θέματα επίκαιρα και διαχρονικά, όπως η παγκοσμιοποίηση, το περιβάλλον, η ειρήνη και τα ανθρώπινα δικαιώματα. Τέλος, μαθαίνουν να ενεργοποιούν την κριτική τους σκέψη και να εργάζονται ομαδοσυνεργατικά.

  Η δραστηριότητα είναι διαθέσιμη σε: Λύκειο

   

 • Πιάνο

   

  piano

   

  Οι μαθητές διδάσκονται κλασικό πιάνο σε ένα οικείο περιβάλλον από μία έμπειρη καθηγήτρια. Ανάλογα με το επίπεδό τους, τα παιδιά διδάσκονται μουσικά σημεία, ρυθμό, τα πρώτα βήματα της θεωρίας και της σύνθεσης μουσικών κομματιών. Σιγά-σιγά, ερμηνεύουν γνωστά τραγούδια από το κλασικό και έντεχνο ρεπερτόριο, ώστε να εξελίξουν την πιανιστική τους τεχνική. Στόχος είναι να αγαπήσουν τη μουσική μαθαίνοντας παράλληλα να εκφράζουν τη σκέψη και τα συναισθήματά τους παίζοντας αγαπημένα κομμάτια στο πιάνο.

  Η δραστηριότητα είναι διαθέσιμη σε: Δημοτικό

   

 • Ενισχυτική Ξένων Γλωσσών

   

  enisxytiki ksenon glosson

   

  Τα ενισχυτικά τμήματα της δεύτερης ξένης γλώσσας διαμορφώνονται ανάλογα με το επίπεδο των παιδιών. Στόχος είναι οι μαθητές, σε ένα οικείο περιβάλλον και σε ολιγομελή τμήματα με έμπειρους καθηγητές, να προετοιμαστούν για την απόκτηση διπλωμάτων στη δεύτερη ξένη γλώσσα της επιλογής τους (Γαλλικά, Γερμανικά, Ισπανικά).

  Η δραστηριότητα είναι διαθέσιμη σε: Γυμνάσιο - Λύκειο

   

 • Χορωδία

   

  parents

   

  Μέσα από τη χορωδιακή τέχνη τα παιδιά έρχονται σε επαφή με μουσικά έργα μεγάλων καλλιτεχνών. Η δραστηριότητα προσφέρει μία μοναδική μορφή επικοινωνίας που συντελείται με το τραγούδι. Στο μάθημα της χορωδίας γίνονται ανάλυση και εκμάθηση τραγουδιού (βήμα-βήμα και ομάδα-ομάδα), ακουστικές ασκήσεις και ασκήσεις διαφραγματικής αναπνοής και άλλες τεχνικές που βελτιώνουν την ικανότητα για ένα σωστότερο συνολικά φωνητικό αποτέλεσμα. Παράλληλα, διδάσκονται θεωρία μουσικής, ανάγνωση μελωδικών ασκήσεων (solfege) και διαφοροποίηση φωνών (διαφορετική μελωδική γραμμή της κάθε ομάδας).

  Η δραστηριότητα είναι διαθέσιμη σε: Δημοτικό

   

 • Χορός

   

  dance

   

   

  Οι μικροί χορευτές μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα στον σύγχρονο χορό και το hip hop.

  Το μάθημα του σύγχρονου χορού αποτελείται από σειρά ασκήσεων ξεκινώντας από το πάτωμα και καταλήγοντας σε χορευτικούς συνδυασμούς με χρήση της αναπνοής και του βάρους, δίνοντας έμφαση στη ροή της κίνησης βοηθώντας στην ενδυνάμωση και τη βελτίωση της ποιότητας κίνησης. Στο hip hop, ο μικρός χορευτής αποκτά μεγαλύτερη εκφραστικότητα μέσα από μοντέρνες χορογραφίες και μουσική.

  Η δραστηριότητα είναι διαθέσιμη σε: Δημοτικό - Γυμνάσιο

   

Copyright © 2010-2022 Kessaris School. All Rights Reserved.

Αναζήτηση